Citricele in ultimii ani au devenit foarte populare, probabil fiindca tot mai multi dintre noi calatorim in tari mediteraneene, Pania, Tunisia, unde pe langa drumuri infloresc si fructifica multe soiuri de citrice. Pentru aceste plante este necesar sa oferim aceleasi conditii climatice pe care le au in tarile mediteraneene, adica o temperatura aproximativ de 10 grade Celsius pe timpul iernii, vara in schimb soare si caldura. Necesita foarte multa lumina, infloresc din februarie pana in aprilie, iar fructele incep sa apara din aprilie.

Citricele sunt plante care rodesc, din acest motiv au nevoie de o cantitate mare de substante nutritive acestea fiind extrase din sol; asadar citricele plantate in ghivece necesita fertilizare continua. Fertilitatea se mentine sub control prin transplantarea si aplicarea regulata a substantelor nutritive, special create nevoilor citricelor, respectiv amestec de pamant special pentru citrice.

Toamna se tund pentru a nu creste prea mari, pentru ca lastarii s nu fie prea lungi si in urmatorul an sa poata sustine lejer si confortabil fructele. Lastarii se taie pana la treimea superioara.

Ideal este, daca pastram citricele pana in primavara intr-o incapere la o temperatura de 10-12 Grade Celsius, in locuri luminoase: un garaj luminos,un hol,etc.Iar in aceasta perioada udarile se raresc.

440x330_069414-portocal

Share: