Recenzie: Pecetea mortii, Veronica Roth

1160691

Pana acum nu am citit nici o carte a Veronicai Roth, desi am citit foarte multe pareri pozitive despre seria Divergent. Probabil o sa iau si aceasta serie, dar momentan mi-a atras atentia Pecetea mortii, de Veronica Roth. Titlul cartii m-a dus cu gandul la lucruri ingrozitoare, dar am aflat ca pecetea mortii este de fapt un fel de omagiu adus mortilor.

Pecetea mortii, de Veronica Roth am comandat-o la Libris.ro si am prins-o cu reducere de 40%. Sincer va spun, ca la primele pagini mi-a fost mai dificil sa ma acomodez cu termenii si numele eroilor, dar pe parcurs am inceput sa indragesc tot. Veronica Roth ne prezinta o lume diferita in care fiecare persoana are un har, exista 9 natiuni-planeta in galaxie si un consiliu numit Adunare care le conduc. Cei doi protagonisti sunt destinati sa se intalneasca, dar faptul ca lucrurile sunt fortate sa se intample mai devreme va provoca multa suferinta.

Descoperim o fetita pe nume Cyra care traieste fericita alaturi de familia ei conducatoarea Shotetului, ei sunt iubiti de popor, desi suveranul este un tiran. Apoi aflam ca Cyra avand numai 8 sezoane ( 8 ani) este fortata de fratele ei Ryzek sa imparta cu el niste amintiri groznice. Acest lucru ii declanseaza Cyrei harul-flux mult prea devreme, iar acest har este teribil: provoaca durere, atat ei cat si persoanei care o atinge. Mama ei incearca sa o duca la medic sa o ajute, dar nu este nimic de facut, este harul ei si ea il controleaza.

Akos este un tanar retras si care isi iubeste familia neconditionat. Akos are o familie deosebita, mama este oracol ( putea vedea viitorul si citi destinul celor predestinati), tatal fermier si are o sora si un frate. Oracolele de pe toate planetele puteau vedea destinul celor predestinati, insa aceste destine ramaneau secrete. De data aceasta Adunarea a hotarat ca destinele tuturor sa fie dezvaluite public, fara sa tina cont de consecinte. Akos si fratii lui sunt predestinati, dar niciunul habar nu are de destinul lui, iar inainte de a le afla casa lor este invadata de soldati shoteti. La momentul invadarii mama lor nu era acasa, tatal lor este ucis de Vas, iar Akos si Eijeh sunt luati prizonieri.

Ryzek este noul suveran dupa ce tatal lui fusese ucis intr-o expeditie, iar Akos si Eijeh sunt dusi in fata lui. Acum Eijeh afla ca este oracol si de aceea fusese rapit, iar Akos este destinat sa moara in sluja familiei Noavek. Cei doi habar nu aveau de destinul lor, iar Eijeh se simte pierdut. Dandu-si seama ca oracolul rapit nu este inca de folos Ryzek ii separa pe cei doi si asteapta alte sezoane pana Eijeh va fi capabil sa prevada ceva.

Akos si Cyra se intalnesc dupa doua sezoane de la venirea celor doi frati cand Ryzek il aduce pentru a-l face servitorul ei. Ceea ce nu stia Cyra era ca Akos are harul de a opri actiunea oricarui alt har, deci si pe al ei. Akos o va ajuta pe Cyra sa suporte mai usor durerile si vor ramane de nedespartit, el o invata sa prepare un analgezic pentru dureri si ea la schimb il va invata sa lupte. Ceea ce il tine in viata pe Akos este promisiunea facuta tatalui sau: de a-l duce inapoi acasa pe fartele lui.

Akos si Cyra isi vor duce propriile lupte, unele si le spun, altele nu. Cyra sa aliaza cu rebelii pentru a il ucide pe fratele ei, dar esueaza si acest lucru este platit cu varf si indesat atat de Cyra cat si de Akos. Cum ii va pedepsi Ryzek pe cei doi protagonisti ? Vor reusi sa scape sau vor muri? Ryzek va putea scapa de destinul lui? Ce masuri vor lua rebelii impotriva suveranului Ryzek? Toate aceste lucuri, plus multe alte situatii terifiante le puteti afla citind Pecetea mortii, de Veronica Roth

Related Post

18 Replies to “Recenzie: Pecetea mortii, Veronica Roth”

  1. e cam in contrast cu ce se citeste la noi in casa 😉 de la povesti de copii, rasfoiri de carti ilustrate si puzzle abia mai apuc sa mai inghesuiesc o carte de parenting 🙂

  2. Ce-i drept numele mentionate nu sunt foarte comune. Nu stiu daca este genul meu de carte. Poate ca mi-as dri ceva mai usurel

  3. La fel ca si tine, cand am citit titlul cartii m-am gandit instant la ceva sobru. Firul narativ in esenta pare foarte captivant, obisnuiam sa citesc asemenea carti acum mult timp. Daca o voi gasi si eu la reducere cu siguranta ca o voi achizitiona 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *