Cronicile lui Magnus Bane – Recenzie

Nu prea sunt adeptul cartilor fantasy, dar de cele mai multe ori merg in alegerea cartilor, dupa coperta acestora. Rasfoind site-ul Libris.ro coperta si titlul cartii Cronicile lui Magnus Bane mi-au atras atentia. Dupa ce am citit si descrierea cartii m-am hotarat sa o iau. Cand am primit-o am si inceput sa o citesc, initial credeam ca sunt simple povesti ale Magicianului Magnus Bane, dar ulterior am aflat ca aceasta carte ar fi cumva detaliere si o completare a vietii lui Magnus din celebrele serii Instrumente mortale si Dispozitive infernale ale celebrei Cassandra Clare. Poate o sa am timp sa le citesc si pe acelea, dar pana atunci haideti sa vedeti ce am aflat din aceasta carte si daca mi-a placut sau nu.

Cartea Cronicile lui Magnus Bane este compusa din 11 povestiri din viata magicianului Magnus Bane pe care autoarea le-a scris cu ajutorul altor scriitori. Pe parcursul cartii am descoperit un magician care are simtul umorului, sufera, iubeste si ajuta. Cand esti nemuritor precum Magnus ai parte de tot felul de surprize placute si neplacute. Mi-a placut cartea, desi tind sa cred ca mi-ar fi placut mult mai mult, daca as fi citit si celelalte serii. Titlurile povestirilor te fac atat de curios si abia astepti sa afli daca sunt adevarate sau nu. Inceputul pare usor plictisitor, dar daca nu renuntati dupa primele cateva pagini o sa aveti parte de o actiune savuroasa din toate punctele de vedere: actiune, tradare, iubire, dezamagire, prietenie etc.

Prima povestire Ce s-a intamplat cu adevarat in Peru si motivul pentru care magicianul a fost izgonit  m-a facut sa citesc rapid toate paginile. In aceasta prima povestire am ras cu lacrimi cand Magnus si prietenul lui Ragnor Fell au fost angajati sa protejeze un vas incarcat cu găinaț al unui negustor, iar furia lui Ragnor a reusit sa scufunde vasul. Am avut impresia ca asta e motivul pentru care a fost izgonit, dar nu, nu e acesta. Cativa ani mai tarziu, vreo 100, Magnus a revenit impreuna cu prietenii lui Magicienii Ragnor Fell si Catarina Loss intr-o aventura. Acum cand Magnus se bucura de iubire, inima ii este franta din dragoste, iar tot ceea ce face la betie, ar putea fi motivul pentru care este izgonit?

O alta fata a lui Magnus am descoperit-o in povestirea Vampiri, briose si Edmund Herondale. Desi, nu s-ar zice magicianul este capabil de sacrificiu. Vanatorii de umbre incearca sa stabileasca unele relatii cu repudiatii, iar pentru asta se intalnesc la Institutul din Londra. Aici Magnus o cunoaste pe frumoasa vampirita Camille Belcourt de care se simte atras, dar vazand ca un varcolac este indragostit de ea decide sa plece si sa-i lase cale libera. Camille este surprinsa de acest gest, dar Magnus ii spune ca el poate reveni oricand sa fie impreuna pentru ca el are la dispozitie o vesnicie, dar baiatul varcolac nu are acest timp fiind muritor. Tot acum el il cunoaste pe Edumund Herondale, primul vanator de umbre care renunta la ceea ce este pentru a fi alaturi de iubita lui.

Alte povestiri care mi-au placut si prin care l-am descoperit pe magician intr-un alt fel ca pana acum a fost Salvarea lui  Raphael Santiago si Ultima batalie a Institutului din New York. Magicianul Magnus Bane este un personaj de exceptie care mi-a oferit cateva ore de relaxare si care a reusit sa ma faca sa-mi doresc sa mai citesc carti fantasy. Daca mi-a placut cartea? Da, mi-a placut foarte mult, iar cand o sa am timp o sa caut si celelalte serii ca sa-l inteleg mult mai bine pe magicianul Magnus Bane.

Recomand cartea Cronicile lui Magnus Bane!!!

Related Post

27 Replies to “Cronicile lui Magnus Bane – Recenzie”

  1. nu este chiar genul meu de carte dar as citi orice numai sa am vreme… am nevoie de timp pentru citit!
    multumim de recenzie!

  2. Am văzut un film cu magicieni și mi-a plăcut tare mult ce e în spatele spectacolului. Cred că și cartea mi-ar fi pe plac.

  3. Am citit-o si eu, dar eu am citit si celelalte doua serii. Daca se citesc si acele serii asta cu Magnus este mult mai interesanta pentru ca se leaga intre ele, ceea ce nu s-a spus in detaliu in acele serii se spune aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *