V-am spus ca au inceput sa-mi placa seriile, nu?Luna asta mi-am luat de la Libris.ro primul volum al seriei Predestinati de Josephine Angelini . Nu sunt eu chiar un mare iubitor al genului romantic, dar acest volum mi-a placut extrem de mult. Ceea ce m-a determinat sa aleg cartea Predestinati de Josephine Angelini au fost coperta si mentionarea zeilor. Nu m-am inselat, intr-adevar este vorba despre zeii greci. M-a facut extrem de curios in privinta continuarii povestii si abia astept sa citesc urmatoarele volume.

Predestinati de Josephine Angelini

Helen Hamilton este o adolescenta care incearca din rasputeri sa stea cat mai ferita de privirile oamenilor. Ea stie ca este ciudata si diferita de alti oameni, dar pastreaza secretul. Ea are cosmaruri si halucinatii, de multe ori cosmarurile par reale si dimineata se trezeste cu picioarele murdare sau sangerande, ca si cum, chiar a fost in locurile din cosmarurile ei. Toate eforturile ei de a nu iesi in evidenta se sfarsesc in momentul cand la scoala vin noi colegi. Fara nici o explicatie sare la gatul unuia dintre baietii Delos si cu mare greutate este oprita sa nu-l ucida.

De la acest incident viata lui Helen se schimba treptat si incepe sa descopere ca ciudatenia ei este, de fapt, o putere extraordinara. Din mari dusmani, Lucas si Helen devin foarte apropiati, dupa ce au disparut cele trei femei pe care le vedeau in jurul lor (Furiile) care le provoca ura si setea de a ucide. Helen descopera ca face parte din lumea zeilor greci, ceea ce ea credea pana acum , ca erau numai povesti. Familia Delos este o familie de semizei, mai putin mama copiilor, care este o femeie obisnuita. Toti sunt de o frumusete rapitoare, puternici si cu talente nemaiintalnite.

Care este secretul originii lui Helen?

Helen incepe sa fie urmarita si cei din familia Delos incep sa o protejeze, stand cu ea si noaptea. Tatal lui Helen este un om bun si a suferit foarte tare dupa ce sotia l-a parasit. El nu si-a revenit nici acum si nu si-a refacut viata dupa ce Dafne la parasit. El si-a crescut fiica cu multa dragoste si a avut grija ca ea sa nu se simta neiubita din cazua abandonului mamei. El isi da seama ca Helen este diferita, dar nu stie adevarul despre originea ei.

Intre Helen si Lucas incep sa apara sentimente mai puternice decat cele de prietenie, dar Lucas o tine la distanta. Helen se simte respinsa si nu intelege de ce Lucas o tot respinge, desi pare ca tine la ea. Cand adevarul despre originea ei iese la iveala toata familia Delos este impotriva unei relatii intre cei doi. Care este acel secret teribil despre originea lui Helen de nu poate sa fie iubita lui Lucas si de ce sunt toti impotriva lor? De ce si de catre cine este urmarita? Va reusi Helen sa-si foloseasca puterile si sa lupte impotriva celor care vor sa o ucida? Vor reusi Helen si Lucas sa fie impreuna? Care vor fi consecintele unei relatii intre ei? Chiar ii despart insasi zeii? Cine este cu adevarat mama lui Helen si de ce a disparut din viata ei?

O lume de poveste din care nu as fi vrut sa ies pana nu terminam toate volumele. Abia astept sa le achizitionez si pe urmatoarele doua. Va recomand cu toata caldura seria Predestinati de Josephine Angelini pe care o gasiti la Libris.ro

Share: