Luna asta mi-am luat inima in dinti si am zis ca este momentul sa invat mai multe despre cum sa fac fotografii de calitate. Degeaba mi-am achizitionat un aparat foto performant, daca fac poze numai in modul automat. Am citit eu cate ceva si prin manualul de utilizare, dar tot la modul automat am ramas. Am vazut pe internet cum foarte multa lume opteaza pentru cursuri la distanta, de fapt la domiciliu, de la Eurocor. Am studiat cateva zile acest aspect si m-am hotarat ca mi-ar fi de ajutor un astfel de curs. Am optat pentru Curs fotografie digitala si dupa cateva zile am primit si primele module din curs. EUROCOR: Curs fotografie digitală – Lecțiile 1 și 2 m-a facut sa-mi dau seama ca am facut alegerea perfecta.

EUROCOR: Curs fotografie digitală – Lecțiile 1 și 2

Cursul de Fotografie digitala este compus din 15 caiete avand cate 2 lectii pe caiet. Totalul modulelor este de 30. Fiecare modul vine insotit si de un DVD cu informatii ce completeaza caietul. Structura lectiilor este una special creata pentru a fi pe intelesul cursantului. Este o adevarata placere sa invete dupa un astfel de modul.

Lectia 1 – Bazele fotografiei

  • Scurt istoric
  • Genurile artei fotografice
  • Fotografia digitala-libertatea totala a artei
  • Ce mai este necesar in afara de aparatul de fotografiat
  • Laboratorul foto digital

Lectia 2 – Tehnica foto

  • Componenetele aparatului de fotografiat
  • Camerele foto moderne:carcateristici si particularitati
  • Fotografia si calculatorul
  • Principii fundamentale de lucru si programe

Ce am invatat din primul modul?

Din acest modul am aflat mai multe informatii despre istoria fotografiei si principiile care stau la baza acestui gen al artei plastice. Ceea ce mi-a placut foarte mult a fost si faptul ca fiecare informatie este si prezentata in imagine astfel incat sa inteleg notiunile respective. Sa fiu sincer, cred ca acest curs mi-ar fi trebuit inainte de a cumpara aparatul foto pentru ca acum stiu ce caracteristici ar trebuie sa aiba. Pe langa aparatul de fotografiat trebuie sa stiti ca mai avem nevoie si de alte accesorii care sa ne ajute in obtinerea fotografiilor perfecte.

Nu este deloc usor sa intelegi ce inseamna fiecare componenta/caracteristica pe care o are aparatul foto, dar cu ajutorul acestor lectii am realizat ca nu este atat de greu sa inteleg aceste notiuni. Totul este explicat pe intelesul oricui si detaliat astfel incat sa nu existe nici o problema de intelegere. Abia astept urmatorul modul si sa invat mai multe, imi dau seama ca treptat o sa invat cat mai multe si o sa le si pun in practica.

Invatarea de pe cursul Eurocor este usoara si practica. Modulul este structurat cu informatii, recapitulare la sfarsitul primei lectii si tema pentru acasa. Da, avem chiar si tema pentru acasa la fiecare lectie. Temele sunt corectate online de catre un profesor si primim calificative. Cu Eurocor invatarea este o joaca de copii. Cam atat despre primul modul de Fotografie digitala.

Spor la invatat!

Share: