Astăzi avem un nou articol despre EUROCOR: Curs de fotografie digitală – Lecțiile 3 și 4. După ce la primul modul am învățat despre istoria fotografiei și caracteristicile pe care trebuie să le aibă un aparat de fotografiat, acum învățăm mai multe despre obiectiv și focalizare. Dacă la început mi se părea o joacă de copii fotografierea, acum tind să cred că m-am înșelat. Da, un aparat foto bun nu înseamnă și obținerea de fotografii de calitate. De ce? Simplu. Pentru că obținerea unor fotografii de calitate înseamnă să cunoști foarte bine funcțiile apartului de fotografiat și să le folosești ca la carte.

 

 

Lecția 3 – Optica

În lecția 3 am aflat mai multe informații despre obiectivul foto și mecanismul de functionare. Nu m-aș fi gândit că alegerea unui obiectiv foto este atât de importantă. Dar după ce am aflat mecanismul de funcționare și diferitele tipuri de denaturări foto sau cum se mai numesc aberații mi-am schimbat părerea. Nimic nu este simplu, dar dacă îți place cu siguranță vei învăța ușor tot ce trebuie.

De asemenea am aflat și că îngrijirea corpespunzătoare a apartului de fotografiat este foarte importantă. Calitatea fotografiilor depinde foarte mult și de starea aparatului și obiectivului. Dacă nu suntem atenți la produsele cu care îngrijim aparatul riscăm să-l stricăm. O altă informație utilă este și la ce trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm instrumentele optice necesare.

La sfârșitul lecției 3 avem o recapitulare care să ne reînnoiască informațiile învățate. iar pentru verificarea cunoțtințelor acumulate avem și o temă pentru acasă.

Lecția 4 – Fundamentele practice ale fotografiei

Dacă în lecția trecută am aflat informații importante despre procesul fotografic, acum este momentul să punem informațiile în practică. Inițial mi s-a părut o lecție complexă, bine, chiar este, dar la final nu mi s-a mai părut așa dificil. Un aparat foto performant nu face neapărat poze extraordinare, dacă fotograful nu știe să lucreze cu el. În ajutor ne vine lecția 4 și aflăm mai multe despre princiipile de funcționare ale automatizărilor aparatului modern astfel încât să realizăm fotografii de calitate cu ajutorul lor.

Pentru un fotograf amator funcția de Automat este cea ideală, dar nu întotdeauna și cea potrivită. În această lecție o să aflăm mai multe despre cum funcționează autofocusul, sistemul expunerii automate și multe informații importante despre cum funcționează aparatul foto. La fel ca și la lecția 3, și la finalul acestei lecții o să avem o recapitulare și o temă pentru acasă.

EUROCOR: Curs de fotografie digitală îți vine în ajutor și cu siguranță informațiile oferite te vor ajuta să obții cele mai frumoase, clare și de calitate poze. Este un curs ușor de urmat și ideal pentru cei care nu au timp pentru cursuri zilnice sau fizice.

Share: