Tabloul de Agatha Christie

Titlu: Tabloul 

Autor: Agatha Christie

Editura: Nemira

Aparitie: 2018

Nr de pagini: 368

 

 

Romanele polițiste prind tot mai mult teren în lecturile mele. Agatha Christie este una dintre autoarele mele preferate și de-a lungul anilor evoluția ei este tot mai bună. Reușește să creeze scene și situații care să țină cititorul în suspans și să nu lase cartea din mână până nu ajunge la deznodământ. Se pare că am început acestă serie aproape de final pentru că Tabloul de Agatha Christie este cel de-al patrulea volum din cele cinci ale seriei Tommy și Tuppence. Însă acest lucru nu m-a împiedicat să mă bucur de acțiunea cărții. Mai mult decât atât mă determină să le cumpăr și pe cele de început.

Tommy și Tuppence merg în vizită la mătușa lor care este într-un azil de bătrâni. Bătrână se face că nu-i cunoaște, însă după ce Tuppence iese din cameră, aceasta povestește cu nepotul ei. Se pare că amnezia este doar strategia bătrânei pentru a scăpa de Tuppence. Cei doi soți nu dau prea multă importanță lucrurilor bizare care au loc la azilul de bătrâni. Tind să creadă că așa se întâmplă cu bătrânii după o vreme.

Ce reprezintă Tabloul ?

Însă după câteva săptămâni mătușa Ada moare și le lasă în urmă un tablou drept moștenire. Acest tablou i-a fost oferit de către doamna Lancaster, cea care a pomenit de un copil îngropat în spatele unui semineu, iar acum nu este de găsit. Casa din tablou îi provoacă lui Tuppence senzația că a văzut această casă în realitate. Curiozitatea o îndeamnă să facă cercetări despre casă , despre tablou și dacă există legătură între dispariția doamnei Lancaster , copilul ascuns în spatele șemineului și tablou.

Pornită în căutarea casei din tablou Tuppence se trezește prinsă într-o aventură periculoasă.  În urm cestei aventuri va descoperi întâmplări vechi, povești despre copii omorâți și o adevărată comară.

 

Vor reuși Tommy și Tuppence să descopere adevărul? Ce secrete periculoase vor scoate la iveală?

Romanul Tabloul de Agatha Christie merită citit.

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *