Nou în bibliotecă – septembrie 2020

Am preluat blogul soțului meu și l-am transformat într-un blog dedicat cărților. El nu prea se ocupă de el și este păcat să stagneze, așa că o să mă ocup numai eu de el. De mult timp mă gândeam să îmi fac un blog pentru recenzii de carte, așa că am profitat de ocazie și l-am acaparat pe Zi și Noapte. O să mai fac mici modificări pe blog astfel încât să aibă un aspect potrivit unui blog dedicat lecturii. Momentan, am creat câteva categorii pentru a vă fi mai ușor să descoperiți ce vă interesează despre lectură. Astăzi o să avem primul articol dedicat categoriei Nou în bibliotecă. Știu că deja este octombrie, însă voi începe cu cărțile primite în septembrie. Îmi va fi mai ușor pe parcurs să centralizez toate cărțile primite într-o luna astfel încât să vi le prezint pe toate.

Nou în bibliotecă – Libris

Prințul nemilos ( Făpturile Văzduhului #1 ) de Holly Black

Jude avea șapte ani când părinții ei au fost uciși, iar ea și cele două surori ale ei au fost răpite și duse să trăiască în înșelătoarea Înaltă Curte a Tărâmului Zânelor. Au trecut zece ani și acum Jude își dorește mai mult decât orice să-și găsească locul aici, în ciuda condiției sale de muritoare. Însă multe dintre zâne detestă oamenii. Mai ales Prințul Cardan, fiul cel mai mic și mai nemilos al Înaltului Rege. Ca să-și câștige locul la Curte, Jude este nevoită să-l sfideze și să suporte consecințele.

Eu deja am citit și i-am făcut recenzia pe celălalt blog al meu. O să îi fac o nouă recenzie și pe acest blog, dar până atunci o puteți găsi aici Prințul Nemilos ( Făpturile Văzduhului #1) de Holly Black.

Focul din cenușă ( Elias și spioana cărturarilor #1) de Sabaa Tahir

Elias este cel mai bun soldat al Academiei militare a Imperiului – și, în secret, cel care își dorește cel mai puțin să se afle acolo. Laia face parte din clanul Cărturarilor, înrobit de mulți ani de către Războinici. Când fratele ei este arestat sub acuzația de trădare, Laia ia legatura cu mișcarea de rezistență împotriva asupritorilor, în speranța că îi vor elibera fratele. Când Elias și Laia se întâlnesc, își vor da seama că legatura dintre ei este mult mai puternică decât ar fi crezut vreodată și că soarta Imperiului se află în mâinile lor.

Nou în bibliotecă – Librex

Totul se termină cu noi de Colleen Hoover

Uneori, cei care te iubesc te rănesc cel mai tare. Lily Bloom nu a avut mereu o viață ușoară, dar asta nu a oprit-o niciodată să muncească din greu pentru a-și îndeplini țelurile. A evoluat foarte mult: a absolvit liceul, s-a mutat la Boston și și-a început propria afacere. Când Lily îl cunoaște pe Ryle Kincaid, un chipeș neurochirurg, se simte imediat foarte atrasă de el și viața i se schimbă brusc.

 

Cum să furi o inimă cu un sărut de L.J. Shen

Când o fată este forțată să se mărite cu inamicul de moarte al tatălui său, singura ei dorință este să facă cumva să ajungă din nou in sânul familiei ei și în brațele băiatului pe care-l iubește încă din copilărie. Se spune că primul sărut trebuie să fie unul câștigat. Al meu a fost furat la un carnaval de un tip mascat, arogant și versat, sub cerul orașului Chicago. Aveam 19 ani. Se spune că juramintele din ziua nunții sunt sacre. Dar, în cazul meu, au fost încălcate înca dinainte să ieșim din biserică.

 

Vicious de L.J. Shen

Cu zece ani în urmă, a intrat nepoftită în viața mea și mi-a dat-o complet peste cap. Iar pentru asta a plătit scump. Pentru mine, Emilia LeBlanc ar trebui să fie tabu. A fost iubita unuia dintre cei mai buni prieteni ai mei. Fata care îmi cunoaște cele mai întunecate secrete și, totodată, fiica servitorilor familiei mele. Asta ar trebui să mă împiedice să alerg după ea. Dar nu e de ajuns. Și ce dacă mă urăște? Va trebui să se obișnuiască să mă aibă în preajmă.

 

Mai fierbinte ca focul ( Apocalipsa elementelor #1 ) de Jennifer L. Armentrout

Layla, în vârstă de 17 ani, și-ar dori să fie o fată ca oricare alta – să meargă la liceu și să-și dea întâlnire cu Zayne cel superb, de care e îndrăgostită de când se știe. Pe jumătate demon, pe jumătate gargui, Layla poate însă ucide printr-un singur sărut pe oricine are un suflet, inclusiv pe Zayne, iar asta înseamnă să-și ascundă latura demonică față de cei apropiați.

 

Made in Sweden 1 de Roslund & Thunberg

„Extrem de bine scris, palpitant, captivant, vesel, tulburator, emotionat, iti da fiori si-ti ingheata sangele in vene – pur si simplu spectaculos. Made in Sweden e o piesa de categorie grea.“ – Fredericia Dagblad

New York. Pasiuni ascunse ( Pasiuni #1 ) de Rodica Mijaiche 

Alyssa Martinez se consideră o fată simplă, chiar ștearsă, dacă este ca cineva să se ia după propria ei descriere. Dar cea mai mare șansă îi este oferită când primește postul de asistent personal al Marelui Alexander Chase, bărbatul după care toate femeile suspină. Alexander Chase, fondatorul publicației de succes, The Chase, știe că totul în viață se obține prin multă muncă și, de ce nu, folosind și toate mijloacele necesare pentru a obține ceea ce-și dorește. Iar acum singurul lucru pe care și-l dorește este femeia misterioasă pe care a cunoscut-o la petrecerea lui Carlo Di Angeli.

 

Roma. Pasiuni întunecate ( Pasiuni #2 ) de Rodica Mijaiche

La frageda vârstă de 10 ani, Regina este adoptată de Franco Nunzio, un bărbat fermecător, care toată viața și-a dorit o fiică. Dar viața în Familia Nunzio nu a fost așa cum și-a imaginat-o Regina. Nici pe departe. Fiind obligată să suporte hărțuirile constante ale lui Paolo, fratele ei vitreg, indiferența mamei adoptive și lipsa prezenței tatălui adoptiv, capul mafiei locale, tânăra hotărăște să-și ia viața în propriile mâini părăsind Roma pentru Manhattan.

 

Londra. Pasiuni dezlănțuite ( Pasiuni #3) de Rodica Mijaiche 

De-a lungul anilor Carlo Di Angeli și-a făurit o viață care să nu-i amintească nimic din trecutul lui dureros. Ajuns fotomodel de succes, el nu-și oferă dragostea, ci doar trupul și puțin din timpul lui femeilor ce intră și iasă din viața lui precum niște umbre. Una după alta. Fără chipuri. Fără nume. Însă trecutul revine cu o forță nimicitoare când, primind o scrisoare de la mama lui, Contesa Maria Elisabetta D’Angelo, este chemat să-și ia în primire titlul de drept.

 

În curând voi reveni și cu recenziile acestor cărți pentru că deja am citit 4 dintre ele și am început-o pe a cincea 🙂 Sper să fiți alături de mine ca și până acum, chiar dacă o să am postări numai despre cărți.

Zi și Noapte să aveți lecturi plăcute!

Related Post

12 Replies to “Nou în bibliotecă – septembrie 2020”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *